Składniki:
500 g mięsa mielonego
200 g makaronu
8 pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
3 pomidory (bez skórki)
1 mozzarella
olej
przyprawy do smaku:sól, pieprz, cząber, bazylia
Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy mięso, pokrojony czosnek i cebulę. W międzyczasie dodajemy pieczarki, pokrojone pomidory i smażymy kilka minut. Doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami. Całość wykładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 15 minut pod przykryciem w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę, na makaronie układamy mozzarellę (wcześniej możemy ją pokroić nożem lub po prostu palcami podzielić na mniejsze kawałki) i kilka listków świeżej bazylii. Zapiekamy jeszcze przez 15 minut.
Komentarze